VERDER OP WEG MET NIEUWE PROJECTLEIDER

Met ingang van 1 november 2020 verandert er het een en ander binnen het Kernteam van Fairtrade Hilversum. Op voorstel van de oude werkgroep, die de campagne nu al ruim vijf jaar heeft geleid en waarvan een aantal leden helaas door drukke werkzaamheden in nieuwe functies afscheid hebben moeten nemen, heeft de gemeente Hilversum besloten, dat er nu voor een dag in de week wel een betaalde projectleider kan worden benoemd, die het behoud van de titel wil helpen consolideren.

Deze nieuwe projectleider is Marida Jacobs, die haar sporen in Hilversum op het vlak van duurzaamheid al ruimschoots heeft verdiend. Ze is betrokken bij Made Blue, een stichting die zich inzet voor schoon drinkwater wereldwijd en bij de oprichting van Conceptstore Lokaal, onderdeel van De Kwekerij. Ook heeft zij werk verricht voor het project deelauto van HET coöperatie en voor organisaties als Opgemarkt (vermindering van het gebruik van wegwerpplastic) en de lokale Urban Villagers.

In de komende maanden zal Marida alle bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties die in de achterliggende jaren zijn aangehaakt bij de campagne om de titel Fairtrade Gemeente voor Hilversum te behalen opnieuw benaderen om vast te stellen of het aanvankelijke enthousiasme nog steeds bestaat of misschien zelfs wel is toegenomen. Ook via nieuwe initiatieven en via aanwezigheid in de media zal duidelijk gemaakt worden, dat het concept fairtrade ook op lokaal niveau een uiterst belangrijk onderdeel is en blijft van het internationale voornemen om de Global Sustainable Development Goals te realiseren.

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp