FAIRTRADE GEMEENTE OOK ACTIEF TIJDENS COVID-19

Het is voor lokale werkgroepen in deze COVID-19 periode niet makkelijk om publieksacties of evenementen te organiseren. Dat geldt ook voor de landelijke stichting Fairtrade Gemeente. Die heeft nu voor een nieuwe impuls gezorgd en op donderdag 24 september een online werkbijeenkomst georganiseerd: een webinar.

Er werd uitvoerig van gedachten gewisseld over duurzaam inkopen bij de gemeente. Ruim 70 deelnemers volgden dat live via Youtube. Het hele webinar is opgenomen. Daardoor is het voor iedereen die erg nieuwsgierig is en wel een klein uurtje kan investeren alsnog hier te zien.
De deelnemers werden vriendelijk bedankt en het belang van “samen” werd nog eens benadrukt. De landelijke stichting laat zo zien, dat met behulp van de media geen stilstand in de ontwikkelingen hoeft te ontstaan.Waar ging het ook over?

Er is onder andere ook gesproken over het statement Build Back Better. Dit idee vestigt de aandacht er op, dat de overheid, bedrijven, financiële instellingen en het maatschappelijk middenveld opgeroepen kunnen en moeten worden een bijdrage te leveren aan het mogelijk maken van een leefbaar loon en leefbaar inkomen. Het kán anders en het moet anders. We moeten niet willen terugkeren naar ‘het onderhoudbare normaal’, maar zorg dragen voor een wederopbouw die in het teken staat van veerkracht, van verdieping van wereldwijde samenwerking van sociaal, economische duurzaamheid én van rechtvaardigheid. Susanne Boetekees vertelde er alles over tijdens een interessante presentatie.
Bekijk het Build Back Better statement hier.

Het zijn van een Fairtrade Gemeente betekent in elk geval dat het inkoopbeleid van de gemeente passend is bij de titel Fairtrade Gemeente. Dat is in Hilversum ook het geval. Op het gemeentehuis wordt fairtrade koffie en thee geschonken en er zijn in de lunchruimte nog meer fairtrade gecertificeerde artikelen te vinden. Het is natuurlijk wel zaak dit ook in de toekomst zo te houden. Over duurzaam inkopen is een presentatie beschikbaar van Esther Pendavingh. Even opfrissen? Bekijk de “handleiding warme dranken” hier.

Een toetje tot slot, bekijk hier het getoonde filmpje World of coffee.

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp