Wat We Doen

(H)eerlijk Hilversum campagne

Na het opnieuw verlengen van de titel FAIRTRADE HILVERSUM wordt dat van vrijdag 19 april tot en met zondag 12 mei 2024 gevierd met de actie (H)eerlijk Hilversum, een actie die juist nu prima past in onze jarige gemeente.

Als Fairtraders streven we na dat duurzaam en eerlijk handelen het nieuwe normaal wordt. Om dit proces te versnellen organiseert Fairtrade Hilversum, in samenwerking met verschillende duurzame partners, de (H)eerlijk Hilversum campagne. Hierbij is ons doel om via twee consumentenacties het belang te promoten van fairtrade en duurzame aankopen.
Dat kan Fairtrade Hilversum natuurlijk niet alleen en daarom zijn we blij dat een aantal winkeliers bereid is gevonden om de actie mede vorm te geven.

Omschrijving consumentenacties (doelgroep gezinnen)
1. Heerlijk Hilversum consumentenactie
Bij aanschaf van drie fairtrade- en/of- duurzame producten bij de verschillende aangesloten winkeliers, ontvang je een (H)eerlijk Hilversum verrassingspakketje. Bovendien maak je kans op een van de vele mooie prijzen.
2. Kinderactie
Houd jij wel van een uitdaging? Doen dan mee aan de lokale challenge! Bij iedere aangesloten winkel vind je een unieke opdracht en als je er drie oplost, dan kraak je de challenge en ontvang je een (h)eerlijke kinderverrassing!

Na afloop/aan het eind van de Fairtrade week (4 t/m 12 mei) zullen de prijzen onder belangstelling van pers en genodigden worden uitgereikt. Er wordt nog onderzocht hoe dat op de beste manier kan gebeuren.

Het Kernteam Fairtrade Hilversum zorgt voor:
• Publiciteit deelnemende winkels
• Publiciteit heerlijke winkeloverzicht
• Flyer met stempelkaart, opdrachtkaarten en distributie
• Verassingspakketjes