PRIJSUITREIKING EERLIJKE PRIJS GALA

De actiemaand oktober nadert al weer het einde. Als klinkend slot hebben we nog één week te gaan, maar dan wel een week met een speciaal karakter: de herfsteditie van de jaarlijkse Fairtrade Week. De actie van het Kernteam Fairtrade Hilversum en de groep van 11 winkeliers uit de Eerlijk-Winkelen-Route wordt afgesloten en kan zeker geslaagd genoemd worden. Nog niet alle stempelkaarten zijn door de kopers van eerlijke en duurzame producten ingeleverd, maar dat kan natuurlijk nog tot en met woensdag 31 oktober. 

Na die sluitingsdatum worden de prijswinnaars getrokken. Zij worden vervolgens allen persoonlijk benaderd en uitgenodigd om op zaterdag 3 november om 16.00 uur aanwezig te zijn in de Wereldwinkel in de Schoutenstraat. Daar worden in een korte bijeenkomst de prijzen uitgereikt. Mocht het zo zijn, dat een winnaar echt niet aanwezig kan zijn, dan kan een plaatsvervang(st)er gestuurd worden en als zelfs dat niet lukt, dan wordt de prijs vastgehouden en kan hij op een ander moment na het maken van een afspraak alsnog worden overhandigd.

Voor de bijeenkomst zelf is gekozen voor een wat intieme en kleinschalige aankleding. We beginnen met een (h)eerlijk drankje en een kort woordje door de voorzitter van het Kernteam. Dat kan vervolgens worden aangevuld door ieder van de aanwezigen, die nog iets over de actie en het belang daarvan met de aanwezigen zou willen delen. Tot slot worden de prijzen aan de winnaars uitgedeeld. De organiserende winkeliers hopen, dat de actie in de komende jaren herhaald kan worden en dat er dan nog meer eerlijke en op duurzaamheid gerichte collega’s zullen meedoen. De kring mag en kan best groter worden, want een eerlijke en duurzame samenleving ontstaat niet vanzelf.

 

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp