Fairtrade week

Geslaagde Fairtrade week in Hilversum!

Van 7-15 mei vond de Fairtrade week plaats met als hoogtepunt, World Fairtrade Day op 14 mei. Overal in de landelijke media was extra aandacht voor Fairtrade producten. De werkgroep Fairtrade Hilversum heeft in die week ook verschillende activiteiten georganiseerd. Er was bijvoorbeeld de gehele week een Fairtrade film te zien op het reclamebord op het stationsplein.

Op zaterdag 14 mei vonden er zowel in het centrum als in lokale supermarkten activiteiten plaats rondom Fairtrade. Aan de Kerkstraat waren een groot aantal geïnteresseerden bij de informatiestand met vragen over Fairtrade. Met een speciale Fairtrade strijdwagen door het centrum werd ook veel bekijks getrokken.

Supermarkt klanten konden op 14 mei een Fairtrade boodschappenpakket winnen. In samenwerking met Jumbo, Albert Heijn, Aldi en Lidl waren die dag bij de deelnemende supermarkten vrijwilligers van Fairtrade Hilversum die deze actie begeleidden. De origineelste slagzinnen zijn beloond een prijs:

Ik vind producten met een Fairtrade label belangrijk want…….

Jumbo Van Dam: mw. Treffers: ….. een betere wereld begint in je boodschappenmand.

Albert Heijn Seinhorst: dhr. Moolhuizen: …. Alles smaakt veel beter als je weet dat het niet alleen goed is voor jezelf maar ook voor een ander.

Lidl Lorentzweg: mw. De Munt: …. De boeren van de producten in het land van herkomst krijgen een eerlijkere prijs en dat is goed voor hen en de klant. Het brengt ons een stukje dichter bij een eerlijke wereld.

Aldi Noordse bosje: mw. Schurink: ….. Fairtrade komt uit je hart.

 

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp