DUBBEL EEN EERLIJKE PRIJS

Samen met een aantal winkeliers uit de Eerlijk Winkelen-route organiseert Fairtrade Hilversum in oktober, de maand van de Fairtradeweek en de Dag van de Duurzaamheid, een win-win-actie voor eerlijke consumenten. Bij de eerste aankoop van een eerlijk en/of duurzaam product bij één van de aan de actie deelnemende winkels ontvangen de klanten een win-win-kaart. De winkelier plaatst dan een stempel of een paraaf op de kaart en de klant kan vervolgens in de rest van de maand oktober nog meer stempels of parafen sparen. Lukt dat zes keer, dan is de kaart vol en kan om een nieuwe kaart gevraagd worden. Alle kaarten (volle, maar ook nog niet geheel gevulde), die op woensdag 31 oktober bij de Wereldwinkel in de Schoutenstraat worden ingeleverd, dingen mee naar de prijzen.

Hoe meer eerlijke en/of duurzame aankopen gedaan worden, des te groter is de kans op een (al even eerlijke en duurzame) prijs. Het ‘dubbele eerlijk’ van de actie laat zich eenvoudig uitleggen. Het vaker kopen van fairtrade producten zorgt immers voor de groei van de eerlijke handel en die handel  garandeert voor de producenten in de ontwikkelingslanden een eerlijk loon voor de door hen geleverde arbeid. Het maakt verdere ontwikkeling en verbeterd duurzaam produceren mogelijk. In het jargon van Fairtrade Hilversum zijn de kopers van Fairtrade producten dan ook echte ‘Fairtrade Heroes’.

Het team van Fairtrade Hilversum werkt graag met lokale ondernemers samen om ‘fairtrade’ te promoten. Daarom worden alle winkels en bedrijven die nog niet rechtstreeks zijn benaderd, maar die wel vinden dat zij een uitstekende deelnemer zouden kunnen zijn, ook uitgenodigd om zich als deelnemer te melden. Dat kan nog tot 11 augustus 2018. Het kernteam zorgt voor het actiemateriaal. Voor de inwoners van Hilversum geldt, dat de winkels die meedoen aan de actie, kunnen worden herkend aan de poster die zij ophangen. Omdat ze ook flyers uitdelen, kunnen steeds meer Hilversummers op de hoogte zijn van de kans op het winnen van een eerlijke prijs. Op zaterdag 3 november wordt de actie afgesloten. Het is de bedoeling, dat dit met enige tamtam zal gebeuren op een nog nader te bepalen moment en op een ook nog nader te bepalen plek in het centrum van Hilversum.

Meer informatie nodig? e: fairtradehilversum@gmail.com of telefonisch via 06-55915736

Share this article:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp